GAPS extra‎ > ‎

Kwikvergiftiging


Met kwikvergiftiging heb ik helaas persoonlijke ervaring. Kwik hoort niet in een mensenlichaam en eigenlijk ook niet in ons milieu. Wat ik in onderstaande video werkelijk onthutsende informatie vind is dat High Corn Fructose Sirup gemaakt wordt met behulp van kwik en soda. Ik denk dat ik zo'n 45 jaar met dit gif in mijn mond heb rondgelopen. HCFS is dat goedje waarmee bijna al het fabrieksvoedsel gemaakt wordt. Het is het goedje dat ervoor zorgt dat onze kinderen al jong een vervette lever hebben, overgewicht schrikbarend aan het toenemen is net als diabetes twee en hart en vaatziekten. Kortom het is een killer. Als bij het vervaardigen ervan ook nog kwik wordt gebruikt dan bewijst dit voor mij hoe misdadig de voedselindustrie is.
Kwik komt op de derde plaats van de meest giftige stoffen en volgens mij een van de grootste medische schandalen dat dit in de tandheelkunde ooit is gebruikt. Een gram in een meer is voldoende om ervoor te zorgen dat de vissen niet meer geschikt zijn voor consumptie. Daarnaast komt dit lichaamsondermijnende gif momenteel in grote hoeveelheden in het milieu voor.
Er zijn mensen die er (nog) niet ziek van zijn geworden. Er zijn ook mensen die na het plaatsen van slechts een kwikvulling volledig onderuit gaan. Het verschil zit zowel in een persoonlijke gevoeligheid voor dit materiaal, de hoeveelheid, de conditie van de darmflora en het ontgiftingssysteem van het lichaam. Voor mensen met een GAPSconditie is een stof als kwik al snel teveel van het goede. Het ontgiftingssysteem is al overbelast door toxische darmen. Bovendien blijkt uit onderzoek dat gezonde darmen het kwik dat via de vullingen lekt en via de voeding binnen krijgt gewoon met de ontlasting uitscheidt. Terwijl kwalijke bacteriën ervoor zorgen dat het in grote getale in de bloedbaan komt. Eenmaal daar komt het in de diverse organen, het skelet en het neurologische weefsel. Er is een directe link met kwikbelasting en neurologische aandoeningen als autisme, MS, Alzheimer, ALS en Parkinson. Probleem met kwik is dat het bijna niet te ontgiften is. Er lijkt geen enkele volstrekt veilige manier te zijn. Sommige mensen worden ziek door de behandeling. Dr. Natasha ziet dat na twee jaar GAPS bij veel mensen het kwik niet meer te vinden is en ze gaat ervan uit dat het dan weg is. De biochemicus Andy Cutler denk dat dit niet klopt maar dat het dan goed weggestop is in verschillende weefsels. Ik heb grote bewondering voor dr. Natasha, maar op dit punt geloof ik Cutler meer. De meeste behandelaars beweren dat als je er geen last meer van hebt je het beter niet opnieuw in beweging kan zetten. Ik ben het daar mee eens; maar als het goedje je lastig blijft vallen na een paar jaar en het zit je genezing in de weg, dan vindt ik zelf het Andy Cutler protocol het beste. Nadeel is dat de middelen hart zijn voor de darmen en helaas er is voor zover ik weet nog geen behandelaar in Nederland die met dit protocol werkt; en dit maakt het problematisch. Als je hier voor kiest dan doe je dat volledig op eigen initiatief en eigen risico.

Er zijn echter wat middelen die je zonder gevaar kan gebruiken, dat zijn zink, magnesium, selenium, vitamine E en C. Hieronder wat Videomateriaal over de enorme gevaren en de misstanden rondom kwik. Het gaat over Amerika. In Nederland is het beter omdat de meeste tandartsen geen kwik meer gebruiken vanwege schoonheidsoverwegingen; maar het is nog toegestaan. Toegeven hoe slecht het is gebeurt nog niet. Dat zou enorme schadeclaims op tandartsen kunnen leggen. Ik weet er zelf nog wel minstens eentje die ik graag zou aanklagen omdat hij mij zo'n 37 jaar geleden ernstig ziek heeft gemaakt. Als je zelf beluit om jou kwikprobleem aan te pakken begin dan met het vinden van een goede biologische tandarts. Neem zink, magnesium, selenium, vitamine E en C en wacht rustig af een jaar of zo. Beslis daarna of er meer nodig is. Doe je meer, zorg dan dat je goed geïnformeerd bent. DMPS of DMSA injecties zijn een heel slecht idee net als grote hoeveelheden chorella of koriander, je zal de eerste niet zijn die zichzelf hier heel ziek mee maakt.

 

In hoeverre is het GAPSdieet hiermee van belang. Bijna alle mensen met kwikvergiftiging hebben candida en slechte darmen. De candida houdt het kwik vast en helpt je zelfs hierbij. GAPS is een langzame methode en zorgt ervoor de ongezonde darmflora omgebogen wordt naar gezondere. Dat langzame is goed zodat en niet ineens heel veel gifstoffen vrijkomen maar het geleidelijk gaat. Daarnaast is de GAPS-milkshake met rauw ei erdoor een milde chelatie methode. In Rauw eiwit zitten zwavelachtige stoffen die het kwik op een milde manier binden. De groene groente en het eigeel helpen de lever op een milde manier om te ontgiften. Het duur langer maar het haalt je niet helemaal onderuit. Daarnaast als je darmen gezonder worden, verdwijnt de lekkende darm. De goede bacteriën zorgen dat nieuw kwik uit vis en andere eetwaren niet omgezet worden in het gevaarlijk methylkwik dat een voorliefde heeft voor organen en neurologisch weefsel. Dr Edward Group uit het laatste fimpje zegt dat het goed is om je omgeving te bekijken, waar woon je, zijn er geen raffinaderijen in de buurt, geen crematoria. We leven in een dichtbevolkt land en kunnen weinig doen; maar echt vluchten kan hier niet meer. De beste kans is onze darmen gezond maken en daarbij onze lever.


Deze laatste video zet ik er met gemengde gevoelens op. De spreker zegt hele zinnige dingen, maar verkoopt ook zijn eigen producten die eigenlijk in strijd zijn met het GAPSprotocol en de bevindingen van Andy Cutler. Voor mensen met milde vergiftigingen en zonder een GAPSconditie kan het werken. Maar voor mensen met een GAPSconditie is het een te agressieve methode. Wat hij wel zegt dat als je chelatiemiddelen gebruikt je dat in lage dosis moet doen. Dat is een van de bevindingen van Andy Cutler. Genezen van kwikvergiftiging is geen sprint en ook geen marathon, het is een pelgrimage. Cutler heeft gemerkt dat heel veel mensen met kwikvergifteging niet tegen een leverflush kunnen. Ik heb het een keer geprobeerd en zal het niemand aanraden, ik ben ontzettend ziek geworden en het heeft me maanden gekost me weer beter te voelen. Ik kan me voorstellen dat het goed is aan het einde van de genezende pelgrimstocht.
Andy Cutler protocol

Andy Cutler is een rijzende ster als het om kwikvergiftiging gaat. In veel situaties is het GAPSdieet voldoende. Wil je je toch verder verdiepen in het Cutler Protocol bedenk dan wel dat DMSA hard is voor de darmwand. Tegelijkertijd zijn er mensen die bij het Cutler protocol veel baat vinden. Er zijn in Amerika artsen die de chelatoren via een crème voor schrijven. De huid neemt het ook op. Vooral autistische kinderen kunnen het oraal niet verdragen. Autisme is een GAPSconditie, en ik denk dat dit voor alle GAPScondities hetzelfde is. De crème is echter niet in Nederland te krijgen.  Voor mensen met een GAPSconditie zou dat veel beter zijn. Dr. Sara Mehyll, een CFS deskundige merkt op dat veel mensen met CFS niet tegen vitamine kunnen omdat de slechte darmbacteriën zich hiermee voeden. Wat DMSA en DMPS aangaat geldt hetzelfde. Dr. Mehyll geeft een recept om zelf een crème te maken bestaande uit wat water een emulgator (soja lecithine of eigeel) en wat vet als kokosvet. Hier kan je je vitamine in doen. Ik kan me voorstellen dat dit ook werkt met DMSA of DMPS, ik heb zelfs wel gelezen op een van de supportgroepen dat iemand dit deed en het vond werken. Je moet er wel vitamine C bijdoen voor de houdbaarheid en het is moeilijker doseren. Het kan een manier zijn voor kwikvergiftigde GAPSTERS die na twee jaar nog niet op het dieet zijn opgeknapt en zeker weten dat dit het probleem is.
Helaas omdat er geen behandelaars in Nederland zijn die dit protocol gebruiken ben je op jezelf en supportgroepen toegewezen. Ik raad het je niet af of aan; het blijft je eigen verantwoordelijkheid of je dit wel of niet doet. Geef eerst GAPS een kans voordat je, je hieraan waagt.
DMSA is ook niet zomaar te bestellen. Via internet kan echter veel gevonden worden, is mijn ervaring. DMPS is een middel dat zelfs via internet niet te krijgen is; hier heb je echt een voorschrijvende arts bij nodig.

Het Cutler protocol is te complex om hier uit te leggen, maar de volgende filmpjes en links maken veel duidelijk.
http://curezone.com/forums/f.asp?f=638
http://health.groups.yahoo.com/group/Autism-Mercury/
http://health.groups.yahoo.com/group/frequent-dose-chelation/

http://home.earthlink.net/~moriam/
http://home.earthlink.net/~moriam/Andy_dose_sched.html
http://home.earthlink.net/~moriam/HOW_TO_buy_DMSA.html
http://home.earthlink.net/~moriam/ANDY_INDEX.html
http://home.earthlink.net/~moriam/HOW_TO_find_doctor.html
http://home.earthlink.net/~moriam/LOVE_LETTERS.html
http://home.earthlink.net/~moriam/Chelation_products.html
http://home.earthlink.net/~moriam/Site_Disclaimers.html
http://home.earthlink.net/~moriam/Copyright.html
http://home.earthlink.net/~moriam/Glossary.htmlComments