Mijn verhaal‎ > ‎Leptine reset‎ > ‎

Dag 4

Geplaatst 5 jan. 2012 07:57 door Astrid Tanis   [ 12 mrt. 2012 09:42 bijgewerkt ]

Vannacht werd ik om vier uur wakker met honger. De wind en regen sloegen tegen de ruiten. Een storm teisterde ons kleine land. Direct begon ik te piekeren over mijn zoon. Is hij wel goed thuis gekomen op de fiets. Daarna gaan mijn gedachten naar mijn groentenpakket in de ijskast. Alleen tomaten is niet voldoende op mijn werk morgen; had ik maar witlof of komkommer gehaald gisteren. Wakker worden met honger betekent dat je cortisol te hoog is en dat is stress. Piekeren maakt dit er niet beter op. Bij full GAPS had ik nooit nachtelijke honger. Misschien heb ik toch gisteren te weinig gegeten om er de nacht mee door te komen.

Mindfulness zet de gedachten stil en ik besluit met aandacht mijn ademhaling te gaan volgen. Om 6:30 uur schrik ik wakker van de wekker terwijl ik door een roodharige zeeman word aangerand in een volle Albert Heijn, waar ik net twee komkommers ging kopen. De zeeman was niet onaardig om te zien maar toch was ik er niet van gediend. Ik zette het op een gillen; maar zoals zo vaak in dromen reageert er niemand. Even later snoozed de wekker mij mijn bed uit. Ik heb weinig zin, wonderwel bespeur ik geen honger meer. Ik douche de nare droom van mij af en spoed me naar beneden. Zuurkool, een tartaartje gebakken in roomboter en vijf geroerbakte eieren werk ik deze morgen met gemak weg.

Ik maak een fles met water met gefermenteerd citroensap en stevia. Een kippenpoot, tomaten en kefir neem ik mee. Ik heb nog een pot eigengemaakte soep van gisteren die ook in de tas gaat; samen met wat cocoscream voor de finishing touch.
Dr. NCM is twijfelachtig omtrent het gebruik van stevia, maar ik heb inmiddels genoeg goeds erover gelezen dat ik mezelf deze kleine zonde vergeef. Het schijnt een gunstige werking op de bloedsuikerspiegel te hebben en insuline resistentie tegen te gaan. Insuline resistentie en leptine resistentie zijn sterk met elkaar verbonden. Daarnaast beïnvloed het de cholesterol spiegel op een gunstige manier. De positieve onderzoeken overtreffen de negatieve op dit moment. In Japan schijnt het te worden ingezet tegen diabetes. Diabetes 2 is een vergevorderde leptine en insuline resistentie.

JK keurt het gebruik van stevia goed zolang het aan calorievrije dranken is toegevoegd. Ik ga met JK mee in deze opvatting; alleen vraag ik mij af of een gefermenteerde citroen valt onder calorievrij. 100 ml citroen heeft 7,7 KH, maar ze worden melkzuur als de bacteriën ze opeten. Voor mijn darmen is het prima. Ik besluit voor de zekerheid ze maar tijdens mijn eten te nemen. Het nadeel van het leptine reset dieet is wel dat je veel moet rekenen.

Gewicht 91,1 kilo

Comments