Mijn verhaal‎ > ‎Leptine reset‎ > ‎

Dag 2

Geplaatst 4 jan. 2012 03:06 door Astrid Tanis   [ 12 mrt. 2012 09:30 bijgewerkt ]

Dag 2 sta ik op zonder al te veel honger. De lepel kokosolie heeft me die nacht gered. Toch voel ik me niet uitgerust; ik kreeg te weinig slaap. Mijn ontbijt bestaat uit GAPS soep, vijf eieren, een lamsworstje, zuurkool en een stukje kaas. Het is 9 uur als ik klaar ben met eten en ik wandel daarna met de hond in een stevige storm. Als ik thuis kom, ben ik moe en ik voel me vreemd. Honger kan je het niet noemen maar eerder trek in zoet in combinatie met een wazig hoofd. Mijn hersenen willen koolhydraten; dit is een teken dat mijn hersenen zeker nog niet leptine gevoelig zijn. Het brein functioneert prima op ketonen. Ketonen ontstaan bij vetverbranding. Als ik helder ben in mijn hoofd zonder koolhydraten betekent dit iets meer leptine gevoeligheid.
Pas om 15 uur ben ik aan mijn volgende maaltijd toe. Ik eet wat soep, nog een stukje gehaktbrood en een stuk komkommer. ik ben aan mijn laatste pot zuurkool toe en moet nodig nieuwe maken. De energie ontbreekt daarvoor. Een echte GAPster maakt haar eigen gefermenteerde groente en gefermenteerde melk.

In de avond staan geroosterde kip, prinsesseboontjes en sla op het menu. Ik ben weer een half uur te laat met eten; dat lijkt standaard voor mij. Sla heeft maar 2 KH, komkommer ook en tomaat 3. Dat valt mee ik vrees dat de prinsesseboontjes hun tol zullen eisen maar dat valt reuze mee 3,5 KH per honderd gram. Deze avondmaaltijd levert maar 7 KH op. Vandaag zit ik totaal op 27 KH. Onder de 25 komen betekent ernstig je groente beperken. Daar heb ik moeite mee; omdat ik in de gezondheid hiervan geloof. Leven op alleen vlees en vet daar ben ik emotioneel niet aan toe. Ik heb mijn fruit al laten staan en daar heb ik al mijn twijfels bij; iets dat zo lekker is kan toch niet slecht zijn.
Slecht is het natuurlijk ook niet, fruit zit vol goede antioxidanten. Voor lepine resistente personen is het alleen niet de beste keus om deze toestand op te lossen.

Om 22 uur stap ik in mijn bed en val nagenoeg gelijk in slaap.

Comments