Mijn verhaal‎ > ‎Leptine reset‎ > ‎

Dag 7

Geplaatst 16 jan. 2012 03:43 door Astrid Tanis   [ 12 mrt. 2012 10:17 bijgewerkt ]
De extra KH gisteren hebben me goed gedaan. Na 7,5 uur slapen werd ik relatief rustig wakker. Relatief zeg ik; omdat de cortisol storm nog niet is gaan liggen. Ik voel nog wat onrust. Bovendien heb ik voor het eerst sinds lange tijd weer last van IBS. Mijn darmen voelen onrustig en ik ben al een paar keer naar het toilet geweest. Ontgifting zullen alternatieve fanatici zeggen, een stess of stress reactie alopatische tegenhangers. IBS is een omstreden fenomeen. Toen ik het vier jaar geleden kreeg, ging ik naar mijn huisarts. Mijn ontlasting werd onderzocht en het was te dun en er zaten onverteerde resten in. Maar dat vond hij niet abnormaal, buikpijn ook niet. Volgens sommige artsen is het normaal om je rot te voelen. Ik kreeg een gastroscopie en een enteroscopie en er waren geen afwijkingen. Het oordeel van de huisarts was dat spanning de oorzaak scheen te zijn. Op dat moment had ik echter geen spanning. Ik had een baan die mij beviel, een goede relatie met een man die al 27 jaar stand hield (momenteel 31 jaar). Wat ik wel had gehad, was een stevige buikgriep ruim een jaar daarvoor, dat was het begin van deze ellende. In 2009 verscheen er in de kranten een dissertatie onderzoek van Angèle P. M. Kerckhoffs waaruit naar voren kwam dat mensen met IBS aanmerkelijk vaker overgroei van Pseudomonas Aeruginosa hadden. Er was derhalve wel degelijk sprake van een dysbiose. Ik ging weer naar mijn huisarts die wat testen deed; er kwam een positieve heliobacter uit de ademtest. Ik kreeg een antibioticakuur die ik twee dagen slikte. Ik dacht dat ik dood ging aan dit middel en misschien wilde ik dat ook wel op dat moment, zo rot als ik me voelde. Ik had waterige diarree, paniek aanvallen, blaren in mijn mond, hartkloppingen, 100% slapeloosheid en meer. Ik las de bijsluiter en had nagenoeg alle bijwerkingen. De apotheek vond dat ik direct moest stoppen met het middel. De huisarts keek me een beetje glazig aan en wist ook geen oplossing. Ervaring had me geleerd en werd weer eens bevestigd "De beste dokter ben je zelf en internet is een prima assistent". Ik kocht een dure pot manuka-honing, mastic gum, een perperdure Matula thee uit Zuid Afrika dat beloofde dit probleem op te lossen. Volgens sommige sites waren de theemakers oplichters, anders zou de prijs hiervan niet zo hoog zijn. Ik wilde gewoon mijn gezondheid terug en het kon me weinig schelen wat het kostte. Zelfs al zou ik mijn gezondheid niet terug krijgen met deze middelen dan nog wilde ik niet het gevoel hebben er niet alles aan te hebben gedaan. Ik gebruikte twee maanden deze spullen en ging me wat beter voelen. Bij mijn volgende ontlastingstest werd er geen heliobacter in gevonden. Dit was geen ademtest maar de ontlastingstest schijnt accurater te zijn.

Met het SCD dieet werd mijn IBS beduidend minder, maar eens in de die maanden had ik nog een aanval. Mijn huisarts wilde dat ik naar een lever-darm arts in welk ziekenhuis ging om het goed te laten onderzoeken. Deze arts deed geen andere testen dan die al gedaan waren. Te dunne zure ontlasting vond zij geen punt en de klachten; "Tja dat zal wel spanning zijn". De dissertatie van
Angèle P. M. Kerckhoffs daar had zij nog nooit van gehoord en zij haalde haar schouders erover op. Ik kreeg een uitleg over de nervus vagus en nervus sympaticus die de darmperistaltiek beïnvloeden en hoe spanning dit uit balans bracht. Ik vroeg haar waarom ik het dan pas twee jaar heb, dat ik eerst buikklachten krijg en pas daarna spanning ervaar en waarom het na een buikgriep is begonnen. Ze keek me geïrriteerd aan met een blik van "Hé, hypochonder, niet zo bijdehand doen: ik ben hier de deskundige". Ik hou van artsen die een partner in mijn genezingsproces willen zijn en niet van autocratische narcisten. Ik hield het met haar voor gezien; er was ogenschijnlijk geen grote patalogie begrijp ik niet. Internet en mijn eigen natuurarts daar kwam ik waarschijnlijk verder mee. Deze natuurarts stond tenminste open voor mijn eigen intuïtie als het om genezing van mezelf en mijn gezin ging bleken mijn intuïtie feilloos te werken. Het is alleen altijd moeilijk daar een passende arts bij te vinden. Mijn natuurarts en 'Dr. Google' zijn flexibel en niet meer dan een adviseur, zoals een goede arts hoort te zijn. Ze leggen je diverse opties voor en stimuleren je eigen intuïtie en verantwoordelijkheid. Dat is zoals ik het wil.

Gewicht 90 kilo
Comments