Mijn verhaal‎ > ‎Leptine reset‎ > ‎

Week 13

Geplaatst 26 mrt. 2012 04:22 door Astrid Tanis   [ 26 mrt. 2012 04:47 bijgewerkt ]
Zaterdagavond ging ik te laat naar bed omdat we naar een concert van Paul McCarney gingen. Die man is op zijn 69ste nog vitaal en rocking. Ik weet dat hij tijdens zijn eerste huwelijk vegetarisch was en vraag me af of hij dat nog steeds is. Dat zou een contradictie zijn met wat ik doe. Het pad van het vegetariscme ben ik al gegaan en ik werd er in ieder geval niet beter van.
Nog niet zo lang geleden was een avondje laat naar bed gaan gegarandeerd een recept om de volgende dag zwaar gammel te zijn. Nu voel ik mij een beetje moe maar niet ziek. Gisteren gingen we naar de Grevelingen plas en ik besloot om in verband met de thermogenese van Jack Kruse een duik te nemen. Ik voel me wat ongemakkelijk omdat de meeste mensen die er zijn hun kleding aanhouden vanwege de toch nog wat frisse wind. Ik loop in mijn badpak met mijn 25 kilo overgewicht wat ongemakkelijk het water in, met de gedachten dat ik terug kan als ik het niet red. Tot mijn verbazing ga ik relatief gemakkelijk door. Mijn partner kan niet nalaten om er foto's van te maken. Het is koud en dat voel ik met name aan mijn armen die lijken te verstijven. Na een minuut ga ik eruit verbaast over mijn eigen durf. Op de kant aangekomen voelt de zon bijna warm aan, ik besluit er weer in te gaan en nu lukt het me om ongeveer tien minuten heen en weer te zemmen langs de kant. De verstijfde armen verwijnen en het water voelt oké aan. Ik ken de verhalen van ernstige krampen in koud water daarom zorg ik vaste grond onder mijn voeten te houden. Na tien minuten stap ik eruit.  Ik had langer gekunt maar je moet ook weer niet overdrijven. Twee heel dikke dames lopen langs met een klein hondje; ze vragen of het water koud is. Natuurlijk; wat hadden ze dan gedacht op 25 maart. Vorige maand was er nog kans op een elf steden tocht. Thuisgekomen kijk ik op internet wat vandaag de watertemperatuur was op de Greveningen; negen graden celcius; ik had het warmer geschat. In de avond voel ik me wat kouder als anders, maar later in bed wordt ik heerlijk warm en ik slaap als een blok. Jack Kruse wil dat je in water stapt van onder de vijf graden celcius. Dit met de bedoeling om je huid extra koud te maken zodat je lichaam gedwongen wordt de thermostaat aan te zetten de de eigen verbranding op te voeren. Er zit een logica in; alhoewel het wel spartaans is. Je schijnt hiermee zelfs een langzaam werkende schildklier op gang te kunnen krijgen.

Vanochtend loop ik met gemak vijf kilometer met mijn Nordic Walking stokken. Jack Krusse raad aan om met gewichtheffen te beginnen als sport liefst na 16 uur in de middag. Misschien zou dat beter zijn; maar ik hou van de ochtend in het bos met mijn hond. Toen ik net ziek werd liep ik langzaam een klein stukje met de hond iedere ochtend. Na een paar honderd meter rustte ik met hartkloppingen op een bankje. Als ik iets teveel deed was ik dagen beroerd; ik durf niet teveel te hopen maar ik denk stiekem de laatste dagen dat ik deze ziekte echt onder de knie begin te krijgen en dat ik vitaal oud ga worden; dankzij GAPS en een beetje Leptine Reset. Nu nog af gaan vallen.
Comments